Ana içeriğe atla

Aşkın tarifi

"Aşkın gözü kör" bir deyim olarak kullanılır ve insanların aşık olduklarında mantıklı düşünme ve doğru karar verme yeteneklerinin azalması anlamına gelir. Bu deyim, insanların aşık olduklarında birçok şeyi görmezden geldiği, olumsuz özellikleri görmezden geldiği ve hatalı seçimler yaptığı fikrine dayanır.

Aslında, aşkın gözü kör olmaz ama aşık olan kişi duygusal olarak o kadar etkilenir ki objektif bir şekilde düşünemez. Bu nedenle, aşkta mantık ve duygu arasında bir denge kurmak çok önemlidir. 

Aşkın tarifi çok zor ama biraz su, biraz un ve biraz da maya ile yapılan ekmek gibi. Birazcık sabır ve zaman da eklerseniz, çok güzel bir sonuç elde edersiniz.

Aşkta önemli olan tek şey birbirinize bağlı olmanızdır. Özellikle evlendikten sonra, banka hesapları bile ortaklaşa kullanılır.

Aşkın en güzel yanı, birbirinizi anlamadan da ne demek istediğinizi anlamanızdır. Ama aynı zamanda en kötü yanı da bu olabilir çünkü hiçbir şeyi saklayamazsınız.

Aşk, etrafındaki herkesi delirtir. İki kişi bir arada olduğunda, dünya onların etrafında döner.

Aşkta kahraman olmak için her zaman büyük jestler yapmak gerekmez. Küçük şeyler de önemlidir, mesela birlikte güzel bir yemek yemek veya birlikte bir film izlemek gibi.

Aşkın en büyük düşmanı, iş hayatıdır. İş hayatı sizi ayrı düşürebilir ama birbirinize zaman ayırarak, ilişkinizin ayakta kalmasını sağlayabilirsiniz.

Aşkta en güzel şey, birbirinize karşı dürüst olmaktır. Mesela, sevgilinizin yeni saç kesimini beğenmediyseniz, bunu söylemekten çekinmeyin ama tabii ki de biraz nazikçe söyleyin.

Aşkta her zaman biraz takıntı olabilir. Mesela, sevgilinizin telefonunda kimlerle konuştuğunu sürekli kontrol etmek gibi. Ama tabii ki de bu takıntılı davranışlar bir süre sonra ilişkinize zarar verebilir.

Aşkta en önemli şey, birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmektir. Eğer sevgilinizin bazı alışkanlıkları size garip geliyorsa, onu değiştirmeye çalışmayın. Onu sevmenizin sebebi, o olduğu için.

Aşk, hayatta karşılaşabileceğiniz en güzel şeylerden biridir. Çünkü aşkın içinde mutluluk, heyecan, coşku ve sevgi vardır. Ama aynı zamanda da komik ve ilginç birçok şey de vardır.

Aşkın gözü kör mü


Yorumlar